- LIC AAO Maths Quiz 20
- LIC AAO Maths Quiz 19
- LIC AAO Maths Quiz 18
- LIC AAO Maths Quiz 17
- LIC AAO Maths Quiz 16
- LIC AAO Maths Quiz 15
- LIC AAO Maths Quiz 14
- LIC AAO Maths Quiz 13
- LIC AAO Maths Quiz 12
- LIC AAO Maths Quiz 11
- LIC AAO Maths Quiz 10
- LIC AAO Maths Quiz 9
- LIC AAO Maths Quiz 8
- LIC AAO Maths Quiz 7
- LIC AAO Maths Quiz 6
- LIC AAO Maths Quiz 5
- LIC AAO Maths Quiz 4
- LIC AAO Maths Quiz 3
- LIC AAO Maths Quiz 2
- LIC AAO Maths Quiz 1

Important for :

1

C

There are total eight letters

∴ n(S) = ^{8}P_{8} = 8!

As all vowels should come together, we assume them as one letter. Here E, I, O and U together are taken as one, so the number of letters is 4 + 1 = 5 and it can be arranged in ^{5}P_{5} = 5! ways and the vowels can be arranged in 4! ways among themselves

∴ n(E) = 4! × 5!

∴ P(E) = | 4!5! | = | 4 × 3 × 2 | = | 1 |

8! | 8 × 7 × 6 | 14 |

Hence, option (C) is correct.

2

D

Time taken by A to complete one round of the circular field= | 150 | = 75 minutes |

2 |

Time taken by B to complete one round of the circular field

= | 150 | = 60 minutes |

2.5 |

Time taken by C to complete one round of the circular field

= | 150 | = 50 minutes |

3 |

H.C.F of 75, 60, 50 = 300 minutes = | 300 | = 5 hours |

60 |

Hence, option D is correct.

3

A

Let, Speed on the fourth day = x

total speed for the first three days = A

& total speed for the last three days = B

Now,

Total speed for the week, S = 47 × 7 = 329

Total speed for the first four days = A + x = 37 × 4 = 148

Total speed for the last four days = B + x = 52.5 × 4 = 210

According to the question,

A + x + B = S

⇒ (A + x) + (B + x) – x = 329

⇒ 148 + 210 – x = 329

⇒ x = 358 – 329

⇒ x = 29Km/h

Therefore, time taken to travel 203km = | 203 | = 7 hours |

29 |

4

B

Let the listed price = Rs.100CP of shopkeeper = 100 – 20 = Rs.80

Marked price by shopkeeper = 100 + 15 = Rs.115

Now,

115 = 7590 × | 100 | = 6900 |

110 |

⇒ 80 = | 6900 | × 80 = Rs.4800 |

115 |

CP of shopkeeper = Rs.4800

Profit = 6900 – 4800 = Rs.2100

Profit % = | 2100 | × 100 = 43.75% |

4800 |

Hence, option B is correct.

5

D

Let, age of Nitin = 3x

Thus, age of Ravi = 2x

And age of Nishant = 2x – 5

Let, age of Rahul = a

Now, according to the question,

a – 5 + 3x – 5 = 47

⇒ a = 57 – 3x

Now,

57 – 3x + 2x = 3x + 10 + 2x – 5 + 10

⇒ 6x = 42

⇒ x = 7

Therefore, age of Rahul, a = 57 – 3 × 7 = 57 – 21 = 36 years

Hence, Option D is correct.

- quantitative aptitude for lic aao 2020
- quantitative aptitude for lic aao pdf
- quantitative aptitude for lic aao 2020 pdf
- quantitative aptitude syllabus for lic aao
- quantitative aptitude questions for lic aao
- quantitative aptitude for lic aao with answers
- quantitative aptitude questions and answers for lic aao
- topics of quantitative aptitude for lic aao
- syllabus of quantitative aptitude for lic aao
- quantitative aptitude for lic aao exam
- quantitative aptitude questions for lic aao exam
- important topics for quantitative aptitude for lic aao
- high level quantitative aptitude for lic aao
- how to prepare quantitative aptitude for lic aao
- high level quantitative aptitude questions for lic aao
- high level quantitative aptitude questions for lic aao pdf
- quantitative aptitude in lic aao
- syllabus for quantitative aptitude in lic aao
- quantitative aptitude mock test for lic aao
- quantitative aptitude online test for lic aao
- quantitative aptitude for lic aao prelims
- quantitative aptitude practice set for lic aao
- quantitative aptitude lic aao questions
- quantitative aptitude questions for lic aao pdf
- quantitative aptitude questions for lic aao prelims
- quantitative aptitude lic aao syllabus
- how to study quantitative aptitude for lic aao
- quantitative aptitude topics for lic aao
- quantitative aptitude questions with answers for lic aao

In Quantitative Aptitude section, this section is quite important because it's decide you can crack this exam or not because there are various students who think that quantitative aptitude is a difficult section and you and other students on a similar score having total score for example you get a score of marks and there are around students on the same score but you got more marks in Quantitative Aptitude section as compared to other students because they think that it’s a bit difficult section then you will have better marks in total because this section. In LIC AAO 2020 Quantitative Aptitude Section will decide your entry in Life Insurance Corporation Assistant Administrative Officer so this section is automatically given more importance since so quantitative aptitude section is the most important section which is use as Entry Pass section.

Syllabus of Quantitative Aptitude for LIC AAO 2020 (Life Insurance Corporation Assistant Administrative Officer):

- Data Analysis and Interpretation
- Simplification
- Time & Work
- Percentage
- Time, Speed & Distance
- Profit & Loss
- Problems on Trains
- Simple & Compound Interest
- Mensuration – Cylinder, Cone, Sphere
- Ratio & Proportion
- Problems on Age
- Permutation & Combination
- Probability
- Average
- Number System
- Partnership
- Missing Term & Wrong Term Series
- Mixture & Alligation
- Pipes & Cisterns

In LIC AAO 2020 Quantitative Aptitude Section is a 35 marks section with 35 questions each question consist 1 marks and 0.25 for negative as we have already discussed earlier. Generally questions of this section the level of difficulty was easy to moderate as you felt while solving above in the questions those questions are quite similar to real LIC AAO Exam those questions are new pattern based in speciall designed for LIC AAO 2020.