- DI Pie Chart No 54
- DI Pie Chart No 53
- DI Pie Chart No 52
- DI Pie Chart No 48
- DI Pie Chart No 47
- DI Pie Chart No 46
- DI Pie Chart No 39
- DI Pie Chart No 38
- DI Pie Chart No 37
- DI Pie Chart No 36
- DI Pie Chart No 35
- DI Pie Chart No 34
- DI Pie Chart No 33
- DI Pie Chart No 31
- DI Pie Chart No 30
- DI Pie Chart No 28
- DI Pie Chart No 23
- DI Pie Chart No 22
- DI Pie Chart No 21
- DI Pie Chart No 20
- DI Pie Chart No 19
- DI Pie Chart No 18
- DI Pie Chart No 16
- DI Pie Chart No 14
- DI Pie Chart No 13
- DI Pie Chart No 12
- DI Pie Chart No 3
- DI Pie Chart No 2

A complete work is divided into 6 parts P, Q, R, S and T. The pie chart 1 shows the distribution of each part. The pie chart 2 shows the percentage of the P part of the work can be completed by 6 individuals A, B, C, D, E, and F in an equal time.

Important for :

1

A

From the chart 2, The time taken by A to complete 10% of P = The time taken by B to complete 20% of P = The time taken by C to complete 25% of P = The time taken by D to complete 5% of P = The time taken by E to complete 15% of P = The time taken by F to complete 25% of P

The ratio of the work, = A : B : C : D : E : F = 10% of p : 20% of p : 25% of p : 5% of p : 15% of p : 25% of p = 2 : 4 : 5 : 1 : 3 : 5

Therefore, the ratio of there efficiency = 30 : 15 : 12 : 60 : 20 : 12

The total efficiency when all the six persons work together = 30x + 15x + 12x + 60x + 20x + 12x = 149x

According to the question, when all six persons work together then they can complete the whole work in 100 days therefore let the total work = 100 × 149x units

In 50 days, the total units of work done = 149x × 50 units

Remaining work = 149x × 50 units

Now, only B, D, and F work together to complete 149x × 40 units of work

The efficiency of B + D + F = 15X + 60X + 12X = 87X

The total number of days B + D + F will take to do

149x × 50 units of work = | 149x × 50 | = | 149 × 50 |

87x | 87 |

= | 7450 | days = 85 | 55 | days |

87 | 87 |

Hence, option A is correct.

2

A

The efficiency of C = 12xFrom the question, C alone Q and R part of the whole work in 250 days, Q + R part of the whole work = 30% + 20% of the whole work = 50% of the whole work in 250 days

Therefore, C alone can do the whole work in 500 days

Therefore, The total work = 12x × 500 units

Q parts = 30% of 12x × 500 = 1800x

Efficiency of A + B + C = 30x + 15x + 12x = 57x

The total number of days taken by A + B + C TO DO 1800x units of work

= | 1800x | = approximately 31.5 days |

57x |

R parts = 20% of 12x × 500 = 1200x

The efficiency of D + E + F = 60x + 20x + 12x = 92x

The total number of days taken by D + E + F to do 1200x units of work

= | 1200x | = 13 days |

92x |

The total number of days taken by them to do Q and R parts of the whole work = 31.5 + 13 = 44.5 days

Hence, option A is correct.

3

C

In the first 10 days, the total units of work done by A + B + C + D + E + F = (30x + 15x + 12x + 60x + 20x + 12x) × 10 = 149x × 10 units

In the next 10 days the total units of work done by B + C + D + E + F = (15X + 12X + 60X + 20X + 12X) × 10 = 119x × 10 UNITS

Again, in the next 10 days the total units of work done by C + D + E + F = (12x + 60x + 20x + 12x) × 10 = 104x × 10 units

Now onwards, only D + E + F work till the last day therefore, the total units of work done by D + E + F in the next (130 – 30)

= 100 days = (60x + 20x + 12x) × 100 = 92x × 100

= 100 days = (60x + 20x + 12x) × 100 = 92x × 100

Total units of work = 1490x + 1190x + 1040x + 9200x = 12920x units

The efficiency of A = 30x

= | 12920x | = | 1292 | days = 430 | 2 | days |

30x | 3 | 3 |

Hence, option C is correct.

4

B

P parts of the whole work = 25% of the whole work they all together can complete in 125 days therefore 100% of the whole work = the whole work they can complete in 125 × 4 = 500 days

The total units of work = (30x + 15x + 12x + 60x + 20x + 12x) × 500 = 149x × 500 units

The number of days taken by A + B + C together to do 149x × 500 units of work = 149x × 500/57x days = 1307 days approximately

The number of days taken by D + E + F together to do 149x × 500 units of work = 149x × 500/92x days = 809.78 = 810 days approximately

The required difference = 1307 – 810 = 497 days

Hence, option B is correct.

5

data interpretation for sbi po 2020

data interpretation for sbi po 2020 pdf

DI for sbi po 2020 pdf

data interpretation for sbi po mains

data interpretation pdf for sbi po 2020

data interpretation for sbi po prelims 2020

data interpretation pdf for bank po exams

data interpretation asked in sbi po pre 2020

In this article we will discuss What is Data Interpretation, How its important for Bank PO and Clerk Exams.

In our day-to-day life, data is reported in the newspapers, on television, and in magazines. The data involves business, government, sports and many other topics. It is represented in an organized fashion, making it easy to interpret what you hear and read in the media. Those set of problems is being asked in different kind of form like Pie Chart di, Bar Chart di, Table Chart di, line chart di and info chart etc.

Now come back to the point data interpretation, Data has to be well organized for it to be useful. This process of interpreting and analysing data to extract meaningful information from it is Data Interpretation. Solving Data Interpretation problems involves the use of basic formulas and manipulation of numbers.

Data Interpretation is calculation-intensive. It consists of a myriad of graphs, charts and tables form which you have to glean and analyse data. The key to cracking this area is to quickly identify the key pieces of data that you require to work on the questions asked.

Problems in Data interpretation are probably the closest in resemblance to the kind of problems you will be dealing with as a manager. They test your decision-making ability and speed using the minimum possible data. They help you to draw conclusions from collected data, support decision making, and contribute to better process, product, and quality models.

Data Sufficiency problems involve testing your quantitative concepts. They usually take the form of a logical puzzle. Instead of solving a data sufficiency problem, all you need to do is determine if the given information is enough to solve the problem. To solve Data Interpretation Questions & Answers for Banking and Insurance Exams like SBI, IBPS, NABARD & RBI Grade B, NIACL, and LIC, you need to brush up your calculation skills; you need to perform calculations faster and accurately than others. The difficult Data interpretations should be solved within 10-12 minutes. The DI of moderate level should not consume more than 7-9 minutes of the time and easy DI's should be finished within 3.5-4 minutes.

In these Data Interpretation Quizzes, you familiarized yourself with the key concepts and improved your problem-solving abilities. At Smartkeeda you will get Easy level data interpretation to High level data interpretation at low cost. Practice and tests are important to optimize your preparation. First take the quizzes regarding your exams and take full mock test at Testzone to improve your problem-solving skills. Questions that have appeared in the previous IBPS PO exams are also a part of these quizzes. Go through them you can understand where the focus lies in an examination environment. The detailed solutions of the questions may provide some alternate strategies that can help you improve your speed and accuracy.

At Smartkeeda you can attempt High Level Data Interpretation quizzes and download (DI) PDF for free.